Šef kabineta predsjednice

Policija Kosova potvrdila je da su na sjeveru Kosova izgorela još tri automobila, ali i navela da vozila nisu registrovana na "RKS" tablice, prenosi Reporteri.

Time je praktično Policija Kosova demantovala šefa kabineta predsjednice Kosova Vjose Osmani, Blerima Velu, koji je ranije u objavi na Twitteru naveo da je ponovo došlo do paljenja automobila na sjeveru i za to okrivio "nelegalne strukture Srbije koje ciljaju građane za koje Srbija smatra da sarađuju sa institucijama Kosova".

Kako je saopštila Policija Kosova, državljanin srpske nacionalnosti prijavio je u 03:10 časova da su tri njegova automobila zahvaćena vatrom. Kako je saopštila policija, vozila nisu registrovana na "RKS" tablice.

"U 03:10 časova policiju je obavjestio državljanin Kosova srpske nacionalnosti da je u Lešku kod Leposavića vatra zahvatila tri njegova automobila (nemaju 'RKS' registarske tablice). Policija je izašla na lice mjesta i pokrenula slučaj paljenja automobila", saopštio je portparol policije Bajram Krasniqi.

Ranije je Vela u objavi na Tviteru naveo da se "nastavlja kriminalna kampanja paljenja vozila na sjeveru".

"Još tri automobila su zapaljena rano jutros. Ilegalne strukture Srbije sada ciljaju lokalne Srbe za koje smatraju da sarađuju sa institucijama Kosova. Svaki počinilac će biti priveden pravdi", naveo je Vela.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri