Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi ocjenjuje da bi odlaganje izbora značilo da premijer Albin Kurti nije u mogućnosti da održi izbore na sjeveru Kosova i istakla da je on "bahatošću i nedostatkom koordinacije sa saveznicima" ostavio sever bez tužioca, policije i gradonačelnika, što, kako je navela, doprinosi napetosti situacije, prenosi Ekonomija onlajn.

Krasniqi je rekla da mogućnost odlaganja izbora izaziva veliku zabrinutost.

„Ovo je velika briga za Kosovo i trebalo bi da bude i za premijera, jer sjeverni dio pripada Republici Kosovo i tu treba da se proširi suverenitet. Zabrinjavajuće je ako se izbori odloži, jer premijer nije u mogućnosti da održi izbore u svojoj zemlji", istakla je Krasniqi.

Krasniqi je dodala da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji, jer kako je navela, ne sprovodi Sporazum.

"Mislili smo da će se poslije dogovora situacija na sjeveru smiriti, ali imamo premijera koji je bahatošću i nedostatkom koordinacije sa našim saveznicima ostavio sjever bez tužioca, policije i gradonačelnika. Mislili smo da će se ova situacija smiriti, ali kako se bliži datum izbora, situacija postaje sve napetija. Vlada bi trebalo ozbiljnije da se bavi ovim poslom. Što se tiče Srbije, međunarodna zajednica bi trebalo da sprovede sankcije jer vidimo da se Ohridski sporazum ne sprovodi", izjavila je Krasniqi.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online