Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Agim Veliu kritikovao je vladu Albina Kurtija za dvije godine vladavine, rekavši da je jedino što su uspjeli da urade je da izazovu krize i osiromaše narod, prenosi Reporteri.

Veliu je, u svom govoru u Skupštini, istakao da je Kurti došao na vlast sa motom „ne otimajte državu, da bi je jače zgrabio”.

„Albine, digao si mnogo prašine i dima i vjerujem da si izazvao krvoproliće, sve dok nisi došao na vlast kao samozvani spasitelj, a brzo si postao rušilac onoga što se gradilo mnogo godina. Na ulicama si prolivao krv ljudi koji su ti slepo vjerovali. Dok ste se bavili uličnom politikom, napadali ste institucije, policiju i svakog ko je došao pred vas. Kada ste ušli u parlament, hteli ste da oslepite svoje kolege poslanike suzavcem, učinili ste sve da dođete na vlast”, rekao je poslanik LDK-a Veliu.

On je Kurtiju poručio da je na vlast došao sa devizom „Ne otimaj državu, da bi je sam čvršće zgrabio" i u upravne odbore i javne ustanove potom postavio rodbinu svojih ministara i poslanika.

„Došli ste sa velikim obećanjima da ćete zauzeti državu, prodali ste mnogo patriotizma, ne želim ni da pominjem obećanja glavnog prevaranta Kurtija, koji je lažnim izgovorom prigrabio tron, dvije godine na čelu vlast, jedino šta ste uradili da izazovete krize i osiromašite narod“, zaključio je Veliu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri