Lider AAK

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj, povodom 74. godišnjice osnivanja NATO-a rekao je da je Kosovu mjesto u Alijansi, pored svojih prijatelja, kako bi pomogli miru u svijetu.

"Kao slobodan narod sa prirodnom evroatlantskom orijentacijom, želimo da budemo ravnopravan dio alijanse NATO država, na čelu sa SAD", naveo je Haradinaj.

On je povodom godišnjice osnivnja NATO-a rekao da je moć ove alijanse iskusio i narod Kosova.

„Najjača političko-vojna alijansa na svetu, koja štiti slobodu, demokratiju, mir i bezbjednost ne samo u Sjevernoj Americi i Evropi već i širom svijeta, danas obilježava 74. rođendan. Snaga pravde ove velike Alijanse koju je iskusio naroda Kosova, u najodlučnijim trenucima njegove istorije za oslobođenje, na čemu smo mu zauvijek zahvalni“, napisao je Haradinaj.

On je dodao da je Kosovu mjesto u NATO.

„Danas, kao Republika Kosovo, sa našom vojskom doprinosimo u međunarodnim mirovnim misijama ove Alijanse. Kao slobodan narod sa prirodnom evroatlantskom orijentacijom, težimo da budemo ravnopravan dio alijanse država NATO-a, na čelu sa SAD. Čvrsto vjerujem da je Kosovu mjesto u NATO, da budemo sa našim prijateljima kako bi pomogli miru i slobodi“, zaključio je Haradinaj.