O sukobu s Kurtijem

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Haki Abazi dao je izjavu u Specijalnom tužilaštvu, povodom saznanja koje ima o nestanku dokaznog materijala u slučaju istrage smrti Astrita Deharija.

"Dobio sam poziv od Tužilaštva i odazvao sam se. Tužilaštvo je bilo izuzetno korektno u postupku saslušanja svjedoka. Stvar je Tužilaštva da se pozabavi ovim slučajem i postigne pravdu”, rekao je Abazi.

Abazi je rekao da neće stati, bez obzira na ograničenja i pritiske koji se na njega vrše. On je dodao da je njegovo razrješenje sa mjesta predsjednika skupštinske Komisije za spoljne poslove i dijasporu posljedica toga što je pokrenuo neke ključne teme u društvu.

"Od pritisaka, do ostvarivanja mojih prava poslanika i građanina. Ostalo je politička stvar, pritisci mogu ići u različitim pravcima. Kad dvorska luda uđe u kraljevsku palatu, ona ne postaje kralj, samo kraljevstvo postaje cirkus. Uradili smo svoj posao za velike promjene u ovoj zemlji. Ovo što se sada dešava, uključujući i razrješenje je rezultat građanske hrabrosti i toga što radim svoj posao u skladu sa zakletvom datom u Skupštini Kosova“, rekao je Abazi.