Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri upitao je premijera Albina Kurtija da li ga je sramota što je lišio građane Kosova da povuku dio svoje ušteđevine u vremenu krize bez presedana, ističući da je, na osnovu podataka iz Penziono-štednog fonda (Trust), skoro ceo ovogodišnji doprinos, tačnije više od 80 odsto investicije za 2022. godinu, izgubljeno.

"Ove nedjelje smo dobili pojedinačne izjave Penziono-štednog fonda i na naše iznenađenje skoro ceo ovogodišnji doprinos, tačnije preko 80 odsto investicije za 2022. godinu je izgubljeno. Iz jednostavne analize se vidi da je samo tokom protekle godine izgubljeno oko 6 odsto ukupnog doprinosa", napisao je Tahiri na Facebooku.

On je pozvao premijera Kurtija na odgovornost jer se pokazalo da je skoro ceo doprinos 2022. godine rezultirao gubitkom.

"A sada imam pitanje za premijera Kurtija: da li vas je sramota kada ste odlučili da lišite građane Kosova da povuku deo svoje ušteđevine u ovom vremenu krize bez presedana. Gdje je bilo vaše rezonovanje kada ste rekli da štitimo investicije građana, kada se danas pokazalo da je skoro ceo doprinos 2022. godine rezultirao gubitkom i to kao posljedica vaše nesposobnosti", rekao je Tahiri.

Ocjenio je da je Kurti "trovao narod glupostima", dok je privreda pred bankrotom, a javni sektor pred kolapsom.

Izvor: Kosovo Online