Ušao sa transparentom

Tokom emitovanja Centralnog dnevnika RTK na albanskom jeziku, aktivista Socijaldemokratske partije Nol Nushi ušao je u studio sa transparentom "Radio Televizija Kurti", nakon čega je emitovanje vijesti prekinuto.

Lider SDP na Facebooku je podjelio snimak i poručio da su "od sada vijesti javne televizije partijske".

"Kurtijeva radio televizija. Od sada su vijesti javne televizije partijske. Redakcija je sada Vlada. Policija više nije sama na ulici. Dolazi kroz cenzurne filtere. Garancije Rilinda Gërvalle, televizijskog direktora, koji je postavljen od strane Partije. Partijski termini u preduzećima i agencijama postali su dio svakodnevice", rekao je Moliqaj.

Kako je naveo, imenovanjem Gërvalle, vlast želi da pokaže građanima kako treba da razume njihove postupke.

"Sa ovim imenovanjem, moć ulazi u naše domove. Da nam pokaže kako treba da razumemo njegove postupke. Ali naši građani su to prošli, i neće se vratiti u mračna vremena u kojima živi ovaj režim. Sloboda će naći svoj put", poručio je Moliqaj.

Upravni odbor RTK imenovao je Rilinda Gërvallu na poziciju direktora tog RTK na albanskom jeziku.

Demokratska partija Kosova saopštila je da je imenovanje člana Samoopredjeljenja Rilinda Gërvalle za novog direktora RTK zarobljvanje Javnog servisa i njegovo korišćenje u političke svrhe premijera Albina Kurtija.

Izvor: Kosovo Online