Posljednja je prilika

Francusko-njemački prijedlog o Kosovu, koji je zvanično ponuđen Srbiji, posljednja je prilika da se poslije decenija lutanja konačno stavi tačka na kosovski problem, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

„Vrijeme koje smo potrošili sami sebi na odbijanja dosadašnjih prijedloga učinilo je ovo društvo najnesrećnijim u Evropi, pa smo tako danas udavljeni u nacionalizmu koji je razorio i nas i sve oko nas. Svako buduće rješenje će biti nepovoljnije po Srbiju, a posebno u periodu kada će Evropa biti zaokupljena svojim problemima, bez mnogo želje da se bavi Balkanom i našom nesrećom”, rekao je Jovanović.

Kako je navedeno u saopštenju Liberalno-demokratska partija podržava ovaj sporazum jer on daje odgovore na ona pitanja o kojima ta stranka, kako navode, od osnivanja govori.

„Marginalizovani, satanizovani, omalovažavani jedva stojimo na nogama dok gledamo kako naša politika postaje jedina realna u ovom vremenu, ne zbog naše posebnosti nego zbog toga što tu politiku život određuje. Ne sme se danas niko povući pred naletom najgorih u Srbiji, koji se već grupišu kako bi nam još jednom stavili do znanja da iz Beograda opet neće dati Kosovo i da je izdajnik svako onaj ko pokušava da uradi nešto normalno i razumno”, kazao je lider Liberalno-demokratske partije.

Prema njegovim riječima, „svaka takva kukavica treba da dobije svoj odgovor, jer je danas nevažno, više nego ikada, ko je za koju partiju i ko ima koliko procenata”, ovo je pitanje opstanka ili marginalizovanja Srbije koja je zemlja u nestajanju i bez Kosova i sa Kosovom, prenosi Tanjug.


Zašto nas (skoro) niko ne voli


„Nemamo razumijevanje zbog toga za one koji 10 godina lome zemlji kičmu na kosovskom pitanju, nadajući se da će ipak nekada opet biti zamjena vlasti, jer alternativa nikada nisu ni bili. Zato nas ljubav prema Srbiji obavezuje da joj, kao i uvijek, želimo dobro i zbog nje govorimo istinu, bez obzira na cijenu koja se plaća”, naveo je Jovanović.