Sa protesta u Štrpcu

U Štrpcu se danas okupilo više hiljada ljudi sa cijelog Kosova, kako bi iskazali svoje nazadovljstvo zbog ranjavanja Miloša i Stefana Stojanovića iz obližnje Gotovuše.

Katarina Ristić-Ćirić iz Raniluga kazala je da nadlježne institucije moraju da zaštite srpsku djecu i dodala da su naredni dani puni neizvesnoti.

"Jako su ovo strašni dani umjesto radosnih kojih je trebalo da bude. Kao majka jako sam zabrinuta, jer je neizvesno kako će dan da protekne, a ne kako da planiramo ovu godinu. Sa ovog mesta šaljemo poruku mira, i da skrenemo pažnju svih relevantnih institucija da zaštite našu decu a i naš život", kazala je Ristić-Ćirić.

Čedomir Davidović iz Štrpca istakao je da Srbi iz dana u dan žive sve gore.

"Ovo je danas vrlo teško. Umesto da ide nabolje situacija je sve gora i gora. Dobro je što smo se okupili kao bi svi videli kako mi živimo", rekao je Davidović.

Jedan od učesnika, žitelj Brezovice ocenio je da je veoma važno što su danas u Štrpce došli Srbi sa cijelog Kosova i svi složni.

"Želeo bih da poručim Albinu Kurtiju da treba da dođe kod porodica u Gotovušu i da im se javno izvini zbog onog što se desilo", rekao je žitelj Brezovice.