Nisu životno ugroženi

Dvojica srpskih dječaka ranjena su danas u selu Gotovuša kod Štrpca, kada je na njih pucano iz vozila u pokretu. Da su dvije osobe danas povređene kada je na njih pucano u ovom istom regionu, potvrdila je i Policija Kosova. Oni su van životne opasnosti, a policija vrši uviđaj. Put koji vodi ka Štrpcu trenutno je za saobraćaj blokiran u oba smjera.

Radi se o jedanaestogodišnjem dječaku S.S. i dvadesetjednogodišnjem mladiću M.S. Ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucano.

Preciziraju da su oni navodno u trenutku napada išli pored puta i nosili Badnjak.

Zadobili su prostrelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku, a drugi u rame.

U međuvremenu, stariji mladić koji je danas povređen, opisao je kako je do današnjeg incidenta došlo.

„Izašli smo na put da se slikamo i poslije toga je naišao auto ne znam koji. Ispalili su metak i evo pogođen sam u ruku“, kazao je on kratko za TV Herc.

KoSSev portal je povodom ovog slučaja kontaktirao Policiju Kosova u Štrpcu, koji su potvrdili da se ovaj incident dogodio.

U međuvremenu je i glavna Direkcija Policije Kosova dala više detalja o ovom slučaju. Potvrđuju da su dvije osobe u regionu Štrpca danas povređene iz vatrenog oružja, premda ne precizirajući koje su nacionalnosti.

„Danas, 06.01.2023. oko 15.19, policijska stanica u Štrpcu dobila je informaciju da su u selu Drajkovce u Štrpcu dvije osobe, jedna stara oko 11 godina, a druga oko 31 godina – povređene od vatrenog oružja od strane nepoznatog lica koja su se nalazila u putničkom vozilu u pokretu i koje se kretalo iz Štrpca u pravcu Uroševca i potom napustilo lice mjesta“, navode iz Policije Kosova.

Potvrđuju i da su povređeni poslati prvo u Centar porodične medicine u Štrpcu radi pružanja medicinske pomoći i nakon ukazane prve pomoći – kolima Hitne pomoći transportovani u Gračanicu na dalje liječenje.

„Prema informacijama kojima raspolažemo, obojica povređenih su van životne opasnosti“, preciziraju iz policije.

Ističu da je policija preduzela sve radnje povodom ovog slučaja. Na lice mjesta je izašla redovna policija, a potom i policijski istražitelji i krim tehničari Regionalnog istražnog sektora, po ovlašćenju tužioca starateljstva iz PTH-Uroševac – koji vrše uviđaj.