Osnovni sud u Prizrenu

Osnovni sud u Prizrenu odredio je u danas mjeru pritvora u trajanju od 30 dana šestorici okrivljenih u slučaju ubistva koje se dogodilo u noćnom klubu "Kobra siti" u tom gradu, prenosi Koha.

Prema saopštenju Suda, okrivljenom D.H. je određena mjera bezbjednosti zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo, držanje oružja bez dozvole i neovlašćeno korišćenje dokaza.

Ostalih pet osumnjičenih A.V, B.M, J.B, K.G. i E.A, zbog sumnje po osnovu saizvršilaštva, izvršili su krivično djelo učestvovanje u premlaćivanju.

U obrazloženju se navodi da je "okrivljeni D.H., 3. januara oko 04 časa ujutru, u blizini svog lokala 'Kobra siti', koji se nalazi na magistralnom putu Prizren – Žur, namjerno oduzeo život vatrenim oružjem V.C, dovodeći u opasnost život oštećenog R.Sh, kojeg je povredio i takođe ugrožavajući život oštećenog A.B, sva trojica državljani Republike Albanije"

U slučaju određivanja pritvora, Sud je uzeo u obzir činjenicu da se puštanjem na slobodu okrivljeni mogu sakriti ili pobjeći kako bi izbjegli krivičnu odgovornost.

Sud je došao do zaključka da je određivanje pritvora u ovoj fazi neophodno i razumno, uzimajući u obzir krivična djela koja se osumnjičenima stavljaju na teret i teške posljedice koje su prouzrokovali, a ostavljanjem okrivljenih na slobodi postoji opasnost od vršenje drugih krivičnih djela.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore