Bez zamjene

Sjever Mitrovice je sa stalnoim prisustvom policije, pošto je situacija u ovoj oblasti postala napeta.

Ekipe policije su na terenu sa 12-časovnim rasporedom, a oni u ovaj dio dolaze iz drugih regionalnih stanica koje su izvan Mitrovice.

Međutim, njihove kolege na pograničnim prelazima Jarinje i Brnjak, koji su već deset dana u blokadi zbog postavljanja barikada na dva magistralna puta, nemaju priliku da dobiju zamjenu.

Klan Kosova nije dobio zvaničan odgovor policije o njihovom stanju. Međutim, iz sopstvenih izvora saznaje da su zalihe hrane i odjeća poslate zarobljenim policajcima. Zabrinutost za njih je izrazio i Sindikat policije.

Međutim, u saopštenju za medije dostavljenom u ponedjeljak, navodi se da su preduzete sve mjere da se odgovori na situaciju i zahtjeve građana.

Prva četiri dana grupa od četiri policajca bila je zarobljena između dvije barikade, nesposobna da se kreće, ali je potom pronađen način da ih prebace u stanicu u Leposaviću.

Policija dodaje da to pozdravljaju stanovnici na sjeveru. U Mitrovici je čak mnogo slučajeva da građani nude besplatnu hranu i piće. U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Xhelalj Sveçla objavio je solidarnost preduzeća sa njima.