Poslanik AAK-a

Očekuje se da će se poslanici Skupštine Kosova sastati u petak na plenarnoj sjednici sa mnogo tačaka dnevnog reda. Ovo je saopštio šef poslanika AAK Besnik Tahiri posle sastanka koji je imao sa Predsjedništvom stranke.

Šef opozicionih poslanika AAK-a je sjednicu u petak nazvao jednom od najvažnijih, jer se očekuje rasprava o Zakonu o platama, ali je bilo dosta kritika na račun istog.

„Za AAK je ovo jedno od najvažnijih ročišta jer u razmatranje dolazi toliko traženi zakon, Zakon o platama, koji nažalost ne zna kolika je plata javnog funkcionera, jer nema ni koeficijent“, rekao je Tahiri.

Bilo je kritika i na račun drugog zakona, onog za javne funkcionere, koji će isto biti na raspravu u petak.

Prema njegovim riječima, to nije Zakon o javnim funkcionerima, već zakon o hapšenju javnih funkcionera.

„Za mene lično to nije Zakon o javnim funkcionerima, već zakon o hapšenju javnih funkcionera, jer direktno zadire EU u sistem meritokratije. Dakle, politička ruka se pruža predaleko da bi se uhvatili javni funkcioneri“, rekao je šef poslanika AAK.

Tahiri je ove izjave dao nakon što je ranije napustio sjednicu Predsjedništva zbog drugih obaveza u svojstvu poslanika, dok sjednica ovog skupštinskog tijela odlučivanja još traje pošto je više od 50 tačaka u razmatranju prema objavljenom kalendaru na zvaničnom sajtu Skupštine Kosova.