Odgovornost!

Nadoknada časova izgubljenih tokom štrajka subotom smatra se neuspjehom. Nastava se održava u nekim školama, ali ne u većini škola.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija, u odgovoru Indeksonlineu, odgovornost za nesmetano odvijanje obrazovnog procesa prepušta opštinama.

Prema njihovim riječima, "odgovornost je opština da obezbijede nesmetano odvijanje nastavnog procesa i da redovno šalju izvještaje o održavanju ili neodržavanju časova".

Naprotiv, MONTI kaže da "opštine čine zakonske prekršaje".

Što se tiče učešća učenika u nastavi, Ministarstvo obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija saopštava da je "na osnovu podataka prosvjetne inspekcije u posljednje dvije subote učešće učenika u nastavi bilo veće nego na početku".

MONTI očekuje da će u narednim danima biti još veće učešće učenika u procesu nastave.

„Očekujemo da ćemo u narednim danima imati još veće učešće učenika u procesu učenja. Kako djeca ne bi bila preopterećena, odlučili smo da se nastava održava dvije subote mjesečno.

Školski kalendar se mora poštovati, to je u interesu djece. Kao što znate, gubici zbog štrajka su veoma veliki, tako da moraju biti nadoknađeni”, kažu u ministarstvu.

Izvor: Indeksonline/Info-ks.net