Demantovala optužbe

Predsjednica poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje Mimoza Kusari-Lila demantovala je optužbe da je Vlada Kosova favorizovala opštine koje predvodi ta partija u izdvajanju budžeta za narednu godinu, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema njenim riječima, ako se pogleda vrijednost projekata po glavi stanovnika, Priština, Đakovica i Uroševac odlično su prošle, iako tim opštinama ne upravlja Samoopredjeljenje.

"Budžet iznosi 3,3 milijarde eura, dok je vrijednost novih projekata 21 milion eura. Od toga je polovina dodjeljena za četiri opštine što je negdje oko 12-13 miliona eura. Mnogo je projekata koji su u toku i ako pogledate njihovu vrijednost, opštine koje vode druge stranke koje su danas u opoziciji imaju ulaganja na nivou od po 100 eura po stanovniku. Tu mislim na Prištinu, Đakovicu, Uroševac i tako dalje", rekla je Kusari-Lila.

Ona je negirala da je bilo favorizovanja, ali kaže da je moglo biti bliže komunikacije i veće saradnje sa gradonačelnicima pojedinih opština.

„Ne zaboravimo da se nereijtko opštine, ili opozicione stranke, preko gradonačelnika opština, suprotstavljaju vlasti i to je štetno i pogrešno jer žrtvuje interese građana", navodi Kusari-Lila.

Kako kaže, neki lideri su glasni u pozicioniranju protiv Vlade.

"To je kontinuirana igra političke propagande koja onda ima za cilj da kažu da vlast ne raspoređuje dobro sredstva", zaključila je ona.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online