Napeta situacija

Politički analitičar Gazmend Raci smatra da bi Vlada Kosova trebalo da odloži rok za preregistraciju vozila na RKS tablice i da bi to trebalo da bude posljednje pomeranje roka, prenosi Lajmi.net.

Prema njegovom riječima, bilo bi dobro da se nađe rješenje, jer se, kako ističe, mnogo priča o eskalaciji situacije poslije nedjelje, kada bi prema odluci Vlade trebalo da počne izricanje novčanih kazni vlasnicima vozila koja nisu preregistrovana.

"Bilo bi dobro da se nađe rješenje, kako se ne bi provocirala bezbjednosna situacija, posebno u sjevernom dijelu jer se mnogo priča o mogućnosti da situacija eskalira poslije nedjelje. I, naravno, potrebno je da institucije Kosova odgovorno i razborito postupaju sa zahtjevom međunarodnog faktora za odlaganje. Ali ovo bi trebalo da bude posljednje odlaganje", rekao je Raci za Radio Кosovo.

Analitičar Artan Muhaxhiri ocjenio je da uz izuzetno napetu situaciju apsolutno nije dobra ideja da Vlada Kosova insistira na svojoj dosadašnjoj odluci.

"Dakle, mora se naći kreativno rješenje, rješenje koje je inteligentno i diplomatsko, tako da ovaj potencijal za eskalaciju ne ide do kraja", rekao je Muhaxhiri.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net