Zakonita odluka

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla rekao je da nije bilo interesovanja Srba sa sjevera Kosova za preregistraciju vozila ali da Vlada Kosova neće odustati od ove odluke i da vjeruje da neće doći do eskalacije sukoba na sjeveru, prenosi Indeks onlajn.

„Registrovano je 20 automobila u kojima su vlasnici dobili službene RKS tablice. Zainteresovani smo za preregistraciju svih vozila. Od 21. aprila naredne godine neće moći da saobraćaju automobilima koji nisu registrovani na RKS”, izjavio je Sveçla na konferenciji za novinare nakon sjednice vlade.

On je rekao da nema razloga da dođe do eskalacije sukoba na sjeveru Kosova.

“Nema razloga za eskalaciju. Odluka je donesena zakonito i institucije su opredjeljene da ovu odluku tačno sprovedu", rekao je on.

On je naveo i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova marljivo i pedantno sprovoditi svaku tačku i fazu odluke koju je Vlada Kosova donela.

“Krećemo od 1. novembra, a proces završavamo 21. aprila. Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku i svoje automobile prebace na legalne RKS registarske tablice”, zaključio je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline.net