Odluka Osnovnog suda

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnje djevojčice u Prištini, Ekremu Rexhepiju (26), Shkelqimu Kameriju (19) i trojici maloljetnika G.R., K.S., i G.J, produžen je pritvor za još dva mjeseca, potvrdila je potparolka Osnovnog suda u Prištini Mirlinda Gashi, prenosi Reporteri.

"Na zahtjev Osnovnog tužilaštva u Prištini za produženje mjere pritvora protiv okrivljenih E.R. i Sh.K., Osnovni sud u Prištini, Odjeljenje za teška krivična djela od 26.09.2022. produžilo je mjeru pritvora na dva mjeseca", rekla je Gashi u saopštenju za medije.

Nastavak mjere pritvora za još dva mjeseca određen je i trojici maloljetnika.

"Takođe u vezi sa ovim slučajem, obavještavamo vas da je Osnovni sud u Prištini, Odjeljenje za maloljetnike 23.09.2022. godine produžio mjeru pritvora i za tri maloljetnika takođe za još dva mjeseca", rekla je Gashi.

Djevojčica je silovana 27. avgusta 2022. godine, a zbog tog slučaja generalni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti podneo je ostavku, kao i direktor Uprave za postupanje sa zatvorenicima i maloljetnicima Ali Gashi.

Nekoliko dana kasnije, Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je uhapšeno još 6 osoba pod sumnjom da je učestvovalo u silovanju 11-godišnje djevojčice čime se broj osumnjičenih popeo na 12.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri