I dalje bez nastave

Ministrica prosvjete Arberie Nagavci izjavila je da se povećava broj škola u kojima je počela nastava što je, kaže dobro, ali nedovoljno.

Ona je optužila opštine da ne daju podatke o školama koje štrajkuju tako da su prinuđeni na terenske posjete sa zvaničnicima ministarstva i inspektorima. 

Nagavci je rekla da trenutno u nekoliko škola traje nastava, ali da to nije dovoljan broj i da se podaci razlikuju od opštine do opštine. 

"Dobro je što je njihov broj sve veći. U Đakovici, na primjer, imamo oko šest škola u kojima se nastava odvija na osnovnom nivou, od prvog do petog razreda, značajan broj u Podujevu i Kamenici, u nekoliko odjeljenja u Prištini. U različitim opštinama oni su uglavnom na nivou razreda, danas je i gimnazija u Kosovu Polju počela nastavu", rekla je Nagavci. 

Kako je navela, prijave o školama u štrajku obrađuju službenici ministarstva. 

"Tu imamo izazov, jer ne sarađuju sve opštine i ne prosljeđuju podatke. Opštine kao što su Priština i Kosovo Polje ne prenose podatke, tako da smo prinuđeni da idemo u terenske posjete sa zvaničnicima ministarstava i inspektorima", izjavila je Nagavci na T7.