Izaslanik EU za dijalog

Izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak kazao je nakon sastanka sa predsjednicom Vjosom Osmani i sa premijerom Albinom Kurtijem, da EU i SAD rade na normaliizaciji odnosa između Kosova i Srbije, prenosi Reporteri.

Lajčak je rekao da zajedničkom posjetom sa Gabrielom Escobarom želeli da pošalju poruku da između Brisela i Vašingtona postoji jedinstvo i da je međunarodna zajednica zabrinuta zbog onoga što se dogodilo 31. jula.

On je rekao da očekuje nakon sastanaka sa liderima liderima Kosova i Srbije, da se ne ponovi ono što se desilo u julu na sjeveru.

„Najvažnija poruka je da smo ovdje sa Gabrielom Escobarom kao prva tačka da pokažemo da je jedinstvo između EU i SAD potpuno i da ne može biti bolje. Radimo zajedno na normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. I drugo, međunarodna zajednica je veoma zabrinuta zbog onoga što smo vidjeli na terenu 31. jula. I očekuje se od nas zajedno, kao pregovarača i od lidera Kosova i Srbije, da ne dozvolimo da se to ponovi 31. avgusta i zato smo ovdje“, izjavio je Lajčak poslije sastanaka.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri