Zbog Amerikanaca

Profesor univerziteta Milazim Krasniqi smatra da bi jedno od rješenja za problem nastao nedavnim dešavanjima na sjeveru Kosova mogao da bude šestomjesečni moratorijum na izdavanje registarskih tablica, prenosi Gazeta express.

"Sa najvećom ljubaznošću, kao građanin ove zemlje, predložio sam da naša Vlada, čak i zbog Amerikanaca, proglasi moratorijum na ovo pitanje na šest mjeseci i skine ovo pitanje sa dnevnog reda", rekao je on.

Krasniqi smatra da će se nakon šest mjeseci situacija promjeniti. Srbija, prema njegovim riječima, može biti izolovana od Zapada ako do tada bude uz Rusiju.

"Ne bi bio isti problem nakon šest mjeseci. Da li znate zašto? Jer Srbija poslije šest mjeseci više neće biti ista. Svi pokazatelji su da Srbija u roku od šest mjeseci neće moći da sjedi na dvije stolice. Biće prinuđena da ili uvede sankcije Rusiji i stane na stranu Zapada, ili da potpuno ide uz Rusiju i da se izoluje od Zapada", rekao je on.

Krasniqi je rekao da bi "sa ovakvim moratorijumom Kosovo bilo oslobođeno pritiska i onda bi morao da počne unutrašnji dijalog sa Srbima".

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express