Optužnica protiv radnika

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv okrivljenih A.S. i E.B., za krivična dela "Izdavanje loših ili lažnih čekova" i "Zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica“.

Prema navodima Tužilaštva, okrivljeni A.S. kontinuirano, u svojstvu odgovornog lica privrednog subjekta "Neptun", zloupotrebljavao je položaj i povjerenje kupaca, krao je i fotografisao podatke sa njihovih bankovnih kartica, koji su potom te podatke koristili za kupovinu kriptovaluta, te je oštećenim pričinjena materijalna šteta u iznosu od 6.124,1 €.

"Okrivljeni A.S. i E.B., u saizvršilaštvu, radi sticanja protivpravne novčane koristi, zloupotrebili su bankovnu karticu oštećenih, na način da je okrivljeni A.B., u svojstvu odgovornog lica za smjenu u navedenom objektu, zloupotrebio položaj i povjerenje kupaca, odnosno žrtvi, radi krađe i fotografisanja podataka o bankovnoj kartici, koje bi kupac koristio za kupovinu u navedenoj prodavnici, a koji je potom te podatke koristio za kupovinu kriptovaluta, preko e-mail adrese i drugih računa, koje mu je okrivljeni E.B., u zamjenu za novčani iznos/procentualno ustupao, da bi okrivljeni A.S. potom prodavao kriptovalute kreirane na ovim računima i konvertovao ih u gotovinu/evro, čime je žrtvama pričinio materijalnu štetu u iznosu od 1.236,07 €“, navodi se u saopštenju.

Poznato je da je tužilac u predmetu, kada je podignuta optužnica, predložio Sudu da se navedeni optuženi proglase krivim i kazne po zakonu o krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.