Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da je premijer Albin Kurti u početku radio prave stvari, ali da je sada odustao od svojih postupaka. On ga je tokom skupštinske rasprave ironično nazvao "dobrim momkom", prenosi Gazeta express.

"Vidim da su u Pokretu Samoopredjeljenje uzbuđeni što međunarodni predstavnici hvale premijera, vladu, što je njihov premijer postao 'dobar momak', stvarno je postao 'dobar momak' Albin Kurti, 'on je dobar momak sad', ali je problem sad da izmerite ovog 'dobrog momka" i treba vam malo analize, jer da je sve vreme bio kao 'dobar momak' ne bi bilo problema, ali je počeo kao jak i on je pokušao da izgradi pozicije za sopstvenu državu gdje je gotovo. Ali  kada je Vučić zvao Lajčaka, a onda ga Lajčak zvao i rekao mu 'ustukni', 'možemo li da riješimo situaciju na sjeveru dobri momče'", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je kritikovao Kurtija jer svaki put "kada krene, vraća se unazad", aludirajući na odlaganje odluka kojima se "učvršćuje pozicija za sopstvenu državu".

"Znajte da je ovo ćorsokak, možemo da izađemo iz ove situacije, a da naš premijer ne postane 'problematičan momak'. Osim što oni (policija) rade sve poslove vođe, on treba da poveća plate policajcima koje ima na sjeveru. Zašto vam danas govorim ove riječi? Jer uskoro dolazi 1. septembar. Samo za vrijeme Pokreta Samoopredjeljenje Kosovo se vraća unazad", rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express