Ministarstvo finansija i GIZ

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati i direktor Njemačkog društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) Kosova David Oberhuber, kao i menadžer projekta Hans-Juergen Kasens potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta od 11 miliona eura za Park za inovacije i obuku u Prizrenu, prenosi Telegrafi.

Finansijski doprinos Vlade Kosova je šet miliona eura, dok je pet miliona eura doprinos Vlade Njemačke.

Park je zajednički kosovsko-njemački projekat, koji ima za cilj stvaranje inovativnog poslovnog okruženja za mala, srednja i velika preduzeća (MSP), za koje se očekuje da doprinese ukupnom ekonomskom razvoju Kosova.

Murati je pohvalio kontinuiranu saradnju sa Vladom Njemačke i istakao poseban značaj ITP Prizren, kao projekta koji predstavlja dobre razvojne mogućnosti za poslovanje na Kosovu.

Murati je dodao da će projekat značajno uticati i na otvaranje novih radnih mjesta, jer doprinosi stvaranju sinergije između različitih sektora koji se nalaze u parku.

Direktor GIZ Kosovo David Oberhuber pozdravio je posvećenost Vlade Kosova za finansiranje i zajedničku implementaciju ovako značajnog projekta. ITP Prizren trenutno predstavlja glavni projekat saradnje njemačke vlade sa kosovskom.

Kako navodi Telegrafi, Park za inovacije i obuku Prizren je najjedinstvenija lokacija u regionu za inovativno preduzetništvo, poslovanje i razvoj vještina, koji će promovisati saradnju i razvoj ekosistema, stvarajući veze između javnog, privatnog sektora, akademskih institucija i organizacija civilnog društva.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi