Građani sada vide svetliju budućnost

Premijer Albin Kurti izjavio je da je Kosovo, od kada je na čelu njegov Pokret Samoopredjeljenje postalo svetionik demokratije i razvoja u regionu. Kako je rekao građani sada vide svetliju budućnost, prenosi Reporteri.

Premijer Albin Kurti izjavio je da su njegovi sastanci u Sjedinjenim Američkim Državama bili plodonosni, a da će se broj investicija na Kosovu povećati, prenosi Koha.

Govoreći o posjeti Sjedinjenim Američkim Državama on je rekao da je bila plodonosna i da će zahvaljujući njoj na Kosovo stići strane investicije, prenosi Koha.

"U SAD sam sreo sedam senatora, četiri demokrata i tri republikanca i 12 kongresmena, devet demokrata. Ova druženja su bila sadržajna, prijateljska i plodonosna. Na Kosovu će se povećati i investicije i bezbjednost", rekao je Kurti na sastanku Generalnog savjeta pokreta Samoopredjeljenje.

On je najavio da će tokom ove godine biti održani interni izbori stranke koju vodi.

"To je izuzetno važno, postavlja osnovu za legitimitet našeg političkog organizovanja za naredne četiri godine. Važno je uključiti što više članova. Naše strukture moraju imati odgovorne, poštene i voljne lidere za progresivne promjene na lokalnom i centralnom nivou", rekao je Kurti.

Izvor: Koha/Reporteri/Kosovoonline