Ekspresna reakcija

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci je, povodom navoda poslanika Pokreta Samoopredjeljenje Fatmira Humollija da se ne "razumije u poljoprivredu" i da zato nema šta sa ministrom da razgovara, rekao da "svako ima pravo da daje procjene za druge", prenosi Gazeta express.

Peci je rekao da ga Humolli nikada nije kontaktirao u vezi sa projektom 1.000 produktivnih sela koji predlaže i da je otvoren za ideje svih poslanika i građana.

"Nemam komentar na njegov komentar. On nikada nije razgovarao, nikada nije iskazao minimalni interes da razgovara sa mnom o nekom pitanju. Ali sada ne mogu da dam procjenu šta on ima za mene, znači svako ima pravo da daje procjene za druge, ali za projekte i razvojne ideje u sektoru poljoprivrede nikada nisam dobio takav prijedlog", rekao je Peci povodom izjave Humollija koji se požalio da nema sa kim da razgovara o realizaciji svoje ideje za izgradnju 1.000 produktivnih sela, jer se, prema njegovim riječima, ministar Peci "ne razumije u poljoprivredu".

Na pitanje da li je spreman da se sastane sa Humollijem kako bi mu izložio svoju ideju, Peci je rekao da je otvoren za susret ne samo sa poslanicima, nego i sa svakim građaninom, kao i da je u kontaktu sa poljoprivrednicima.

Peci je naveo da je naveo da ne zna tačno odakle je Humolli dobio ideju o 1.000 produktivnih sela i koliko to košta.

Humolli je kritikovao vladu Albina Kurtija, a požalio se da nema sa kim da razgovara da razgovara o izgradnji 1.000 produktivnih sela.

"Rekao sam Albinu Kurtiju da sam ušao na listu, ali pod uslovom da bi trebalo da se realizuje ideja 1.000 produktivnih sela", rekao je Humoli.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express