Specijalni sud

Bivši čelnik ORV OVK Nasim Haradinaj danas se u završnom govoru obratio tužiocu Valerii Bolliqi, kazavši joj da riječ "zločinac zadrži za sebe, jer se ne odnosi na njega", prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je rekao da kada je čuo da će mu biti dato samo pola sata za završnu riječ, odlučio da uopšte ne govori već da sasluša tok postupka,, međutim tokom govora tužilac Valerija Bolliqi rekla je za njega i Hzsnija Gucatija „ova dvojica su zločinci“.

On je rekao da, nakon što sudsko vijeće nije reagovalo, da je to bez presedana čak i za "surogat tužioca" i da razumije da je ljuta što nema dokaza, ali da zna da i dalje važi princip pretpostavke nevinosti.

Haradinaj je rekao da ako to što poštuje ljudska prava i prava svog naroda i spreman je da se bori protiv nepravde, tužilac naziva kriminalnom delatnošću, onda ona ima problema sa percepcijom osnovnih prava naroda.

On se dalje obratio specijalnom tužiocu Jacku Smithu povodom toga što je rekao da Haradinaj ima lični interes i rekao mu da bi bio sa porodicom da se vodio ličnim interesom, i da ne bi bio u zatvoru.

Haradinaj je dalje naglasio da je mišljenje tužilaca stav "diktatorskih tužilaca" Srbije i mnogih diktatorskih država.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online