Gafovi zvaničnika štete Kosovu

Predavač na Univerzitetu za Medije i komunikacije Agder u Norveškoj Abit Hoxha ocjenio je da bi komunikacija kosovskih zvaničnika preko društvenih mreža mogla da nanese nepopravljivu štetu međunarodnim odnosima, prenosi Koha.

Hoxha je, nakon što je zamjenik generalnog sekretara Savjeta Evrope Bjorn Berge demantovao objavu zamjenika premijera Besnika Bislimija, ocjenio da je Vladi Kosova potreban novi pristup komunikaciji na društvenim mrežama.

"Mislim da Vlada Kosova nema strategiju diplomatske komunikacije na društvenim mrežama i digitalnim platformama. U stvari, ova vrsta komunikacije nanosi veliku štetu Kosovu i Vladi. Politički savjetnici ne bi smeli da se oglašavaju, politički savjetnici interno savjetuju vladu, dok zvaničnici poput Bislimija, treba da rade svoj posao, a ne da poriču ili vrše pritisak na sagovornike sa kojima se susreću", rekao je Hoxha.

Hoxha kaže da bi zvaničnici nakon takvih gafova trebalo da podnesu ostavku.

"Ne mogu da kažem da li je dobro ili loše tražiti takvu ostavku, ali kao moralni čin kada neko ne može da završi posao ili kada neko ne uspije u poslu za koji je raspoređen treba da podnese ostavku. Na neki način je neprihvatljivo da se takva komunikacija odvija kada visoki zvaničnik Savjeta Evrope to demantuje", kazao je Hoxha.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore