Glas razuma

Bivši predsjednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa smatra da Vlada Kosova treba da nalazi rješenja za aktuelnu složenu situaciju i za poskupljenja, a ne da svakog jutra teroriše građane pričom da Srbija napada Kosovo.

"Nije uloga naše Vlade da obrazuje i disciplinuje Putina niti da vodi rat u Ukrajini. Cijeli narod tamo se bori pravednom podrškom i solidarnošću iz cijelog svijeta. Tu je i naša solidarnost. Nije uloga ni kosovskih institucija, da svakog jutra terorišu građane da nas Srbija napada. Jer, ljudi brinu, strahuju, špekulanti dižu cijene, a psi rata traže prostor za profit. Na kraju ostaju građani koji su glasali za vas, oni koji plaćaju cijenu nesavladivih frustracija", napisao je Mustafa na Facebooku.

On je naveo da Vlada Kosova treba da traži i nalazi rješenja u ovom komplikovanom društvenom ali i političkom razdoblju, a ne da gubi vrijeme na izgovore i da prebacuje krivicu na druge.

"Cijene energenata, nafte i mnogih drugih, nisu podizale prethodne vlade. Ova opozicija ne puca na Vladu molotovljevim koktelima, granatama, bombama, suzavcem, kamenicama. Dakle, Vlada nema razloga da tuguje, ali mora da se stisne i pokaže liderstvo. Jer, vladanje u normalnim vremenima ide samo po sebi, a u teškim vremenima pokazuje liderstvo. Znanje, organizacija i smjer", naveo je Mustafa.

Izvor: Kosovo Online