Šef kriminalne grupe

Očekuje se da će Bashkim Osmani, Albanac sa Kosova osumnjičen da je šef kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokainom i pranjem novca, a koji je uhapšen u akciji Europola u Hrvatskoj, biti iduće nedjelje izručen na Majorku, prenosi Reporteri.

Osmani je uhapšen u svom hotelu u Poreču u okviru policijske akcije, koja je istovremeno sprovedena u različitim evropskim zemljama, a koja je dovela do hapšenja 45 Albanaca.

Ovaj 55-godišnji Albanac sa Kosova, čija je baza njegova rezidencija od pet miliona eura u Kamp de Maru, u jednom od najekskluzivnijih oblasti na španskom ostrvu Majorki, bio je u svom hotelu u sjevernoj Hrvatskoj.

Istražitelji Civilne garde i Nacionalne policije otišli su u Hrvatsku da sarađuju u hapšenju, jer je postojala bojazan da bi curenje informacija moglo poremjetiti čitavu akciju.

Navodi se da Osmani ima kontakte širom Hrvatske i da pod svojom kontrolom ima bivšeg šefa hrvatske tajne službe, kao i sadašnje agente.

Nije pružio otpor hapšenju i sugeriše se da je očekivao da će ga advokati pustiti na slobodu.

Međutim, on se nalazi u zatvoru maksimalne bezbjednosti i čeka premještaj na Majorku. Istražitelji kažu da je ključno da on bude doveden na Majorku. Ako bi ostao u istočnoj Evropi, mogao bi da dobije "preferencijalni tretman".

Izvor: Kosovo Online/Reporteri