Zahtjev Konjufci da reaguje

Poslanica Duda Balje izjavila je da je njenom trinaestogodišnjem sinu nakon objave putnih troškova otežano da ide u školu. Ona je navela da je dobila stotine telefonskih poziva nakon što su objavljeni troškovi i da je ljudi na ulici nazivaju "naftom".

"Prvi put od kada sam poslanik ove zemlje osjećam se veoma loše, jer sam u posljednja tri dana imala preko 280 poziva iz medija, svaki drugi građanin koji je prošao pored mene na ulici rekao je naziv ‘nafta’ u različitim formama i kontekstima. Juče je moj trinaestogodišnji sin imao diskusiju u razredu sa svojim drugarima o tome kako je njegova majka ‘lopov’. Čak je i mom sinu bilo teško da ide u školu, zbog raznih komentara na moj račun. Zamislite kako se moje dijete oseća u ovim trenucima“, napisala je Balje.

Poslanica je zatražila od predsjednika Glauka Konjufce da reaguje na ovu situaciju.

"Ja nisam lopov a vi ste predsjednik Skupštine u kojoj radim, govorite istinu, ili mijenjajte pravilnik, donesite drugu odluku o troškovima, stavite na sto inicijativu zakona za poslanike. Na Vama je kao predsjedniku skupštine da kažete istinu i stanete u odbranu poslanika koji ništa nisu uradili protiv pravila i zakona", kazala je Balje.