Urednica Kohe

Urednica Kohe Flaka Suroi u autorskom tekstu piše o najavljenom snimanju dokumentarnog serijala "Dosije Kosovo" i navodi da je "Srbija uvijek bila majstor laži".

"Mi smo krivi. Umjesto pisanja, prikupljanja činjenica, stvaranja memorijalnih muzeja i dokumentacije, pa čak i snimanja filmova, mi smo radili suprotno. Skoro da smo htjeli izbrisati iz sjećanja sav užas i pustiti strance da nas zaštite. Da je Srbija oduvijek bila majstor laži, već smo dokazali. Majke Srebrenice najbolje znaju da je ona uporno negirala zločin i dalje negira genocid u Bosni i Hercegovini. A da je oduvijek imala sposobnost da promjeni svoju tezu i da se predstavi kao žrtva, postaje ono što znamo najbolje", navodi Surroi u tekstu pod naslovom "Poricanje fašizma".

Ona ukazuje da je nedavno objavljeno da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Radio-televizija Srbije započeli zajedničku produkciju serije od šest dokumentarnih filmova, koji se bave hronologijom događaja od 1998. do 2001. godine.

"Više sam nego sigurna da mi ovdje nećemo razumijeti istinu. Vidjećemo i čuti verziju koju je uredio urednik Vulin pod nadzorom fašističkog glavnog urednika Vučića, gdje je ono što smo doživjeli samo dio naše mašte", piše urednica Kohe.

Ona kaže da je za uvjerenje da će tako biti dovoljno pročitati izjavu aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Srbije, da je agresija NATO počela poslije strašne laži o Račku.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore