Jedna osoba uhapšena

Jučer je u Podujevu prijavljen slučaj seksualnog zlostavljanja. Prema 24-časovnom izvještaju policije, jedna osoba je uhapšena.

U vezi sa ovim slučajem, roditelj djevojčice je za portal Sinjali rekao kako se ceo događaj desio.

Kaže da mu ćerka ima 14 godina, ide u 10. razred i pohađa nastavu u Gimnaziji „Isa Boletini“ u Podujevu.

Ispričao je kako se incident dogodio. Otac kaže da su je, kada je njegova ćerka izašla u školski hodnik, dvije osobe zgrabile, uvukle u učionicu i pokušale da je siluju.

„Slučaj se dogodio unutar školske zgrade. Pošto je ćerka izašla u hodnik, uzeli su je i uveli u razred i pokušali da je siluju. Jedan od njih je uhapšen dok drugi ne. Očekujemo odluku da znamo ko je uhapšen, tražli smo ime ali nam nisu dali. Osumnjičeni su punoljetni, nisu učenici škole, već huligani koji se vrte oko škole. Jedan od njih je uhapšen, a drugi nije. Danima smo čekali odluku ko je uhapšen, tražili smo ime, ali nam ga nisu dali. Osumnjičeni su punoljetne osobe, nisu đaci, već huligani koji se dovode u školu“, rekao je on.

Roditelj žrtve kažu da ako se pravda ne preduzme mjere protiv osumnjičenih, neko treba da preduzme mjere, jer smatra da djeca ne smeju da se bacaju u smeće.

„Mi smo to ostavili pravosuđu, međutim ako ono ne odluči, neko mora da preduzme mjere, jer djeca nisu da se bace u smeće. Ali vjerujemo da pravosuđe preduzima mjere prema informacijama koje do sada imamo, međutim očekujemo da preduzmu i druge mjere. O ovom slučaju ima svedoka i snimaka kamera, koje je uzela policija“, rekao je za Sinjali, otac žrtve,

Prema riječima oca, zdravstveno stanje nastradale djevojčice je dobro, iako sinoć nije spavala.

„Šta je dobro, imali smo doktora. Sinoć nije spavala, ali je sada mirna“, rekao je on.

Izvor: Zeri/Kossev