Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla rekao je na konferenciji za medije da policija radi na istrazi u rasvjetljavanju sinoćnog ubistva u Glođanu, a izvršiocu zločina je postavio ultimatum da se što prije preda, prenosi Reporteri.

„Ubici postavljam ultimatum da se što prije preda, a onaj ko pomaže ubici umješan je u krivično djelo. Što se prije preda, to će biti bolje za građane Kosova. Nema solidarnosti sa ubicom dvoje učenika i vozača. Mogu da garantujem da smo odlučni da sve naše kapacitete stavimo na raspolaganje za rješavanje ovog slučaja“, kazao je Sveçla.

Oko bilo kakvih informacija za rasvjetljavanje slučaja, kako je dodao, građani treba da se obrate policiji i tužilaštvu kako bi se slučaj što prije razriješio.

"Već imamo različite informacije koje dolaze na različite načine, a kojima se policija po direktivama tužilaštva bavi jednom po jednom. Policija istražuje nekoliko tragova“, rekao je Sveçla na konferenciji za novinare.

U petak oko 19 časova, maskirana osoba je pucala iz vatrenog oružja na autobus u selu Glođane u Dečanima, pri čemu su tri osobe ubijene, a jedna povređena. Dvoje od troje nastradalih su učenici, dok je treći vozač autobusa.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri