Bivši član VV

Bivši član Samoopredjeljenja (VV) Artin Muhaxhiri kaže da je slab rezultat Pokreta Samoopredjeljenje na lokalnim izborima14. novembra bio očekivan, i da su ga građani kaznili, ostavivši mu samo četiri opštine, jer su vremenom shvatili da su Albin Kurti i njegova stranka prevaranti, prenosi Ekonomija onlajn.

Po njegovom mišljenju, građani Kosova razumeli su obmane koje je ova Vlada učinila građanima Kosova i vremenom su shvatili, kako je rekao, da su Albin Kurti i Pokret Samoopredjeljenje prevaranti.

“Rezultati izbora pokazuju svijest građana koji ne tolerišu više prevare i obmane. Kurtijeva stranka je jedina politička partija koja nije pobjedila nijednu opštinu u prvom krugu, a u drugom krugu uspjela je da pobjedi samo u četiri opštine, i to je ipak signal da se prevara sa vladom ne nastavlja, čak i na opštem nivou Samoopredjeljenje treba da preispita svoj stav i da zaustavi prevare“, naveo je Muhaxhiri.

On je dodao da bi Kurti morao da podnose ostavku na mjesto premijera, i kako je rekao, na izborima je izgubio gradonačelnik Samoopredjeljenja Albin Kurti, a ne kandidati za gradonačelnika.

"Zaev je u Sjevernoj Makedoniji pokazao primjer bez presedana, do sada u regionu susednih zemalja, i mislim da bi Kurti bio u pravu da uradi isto, jer sa 51 odsto dobijenih prije 8 mjeseci i sadašnjeg pada na izborima, mislim da je ova situacija alarm i signal da ga građani Kosova više ne žele za premijera”, dodao je Muhaxhiri.

Muhaxhiri kaže da se razmatra mogućnost nastavka koalicije između LDK i PDK u opštini Peć.

"Opština Peć je završila izbor gradonačelnika u prvom krugu, gdje je za gradonačelnika izabran Gazmend Muhaxheri. Bili smo u partnerstvu u dva mandata sa LDK, i koalicija se nastavlja jer imaju mandat do kraja godine. To će naravno zavisiti od raspoloženja dva predsjednika, našeg Xhavita Halitija ali i Gazmenda Muhaxherija”, dodao je Muhaxhiri.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online