Ministarstvo ne odobrava

Direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi izjavio je da su opštine na posljednjem sastanku sa v.d. ministra zdravlja Dafinom Gexhom Bunjaku zatražile da se potpuno ukine ograničenje slobode kretanja, kao i nošenje maske na otvorenom kada osoba nije u društvu, prenosi Gazeta express.

Međutim Ministarstvo zdravlja nije odobrilo te zahtjeve.

"Sastanak je bio informativan, a ne koordinacioni. Tražili smo ukidanje ograničenja slobode kretanja, kao i nošenje maske na otvorenom, kada je osoba sama na ulici, to nije logično. Isto smo zahtjevali i za vakcinisane", rekao je Ibrahimi.

Dodao je da su Bunjaku dostavili i spisak zemalja u kojima nema ograničenja kretanja i u kojima su građani obavezni da nose maske samo u zatvorenim prostorima.

"U Albaniji se maske nose samo u zatvorenom prostoru, nema policijskog časa. U Bugarskoj su maske obaveza samo za osobe u zatvorenim prostorijama, nema policijskog časa, nikada ga nije ni bilo, a nema ga ni u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Moldaviji, Sloveniji, Rumuniji", rekao je Ibrahimi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express