Ukoliko sve bude po planu

U Centru za prebrojavanje i rezultate danas je počelo prebrojavanje uslovnih glasova i osoba sa posebnim potrebama. Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi je na konferenciji za novinare saopštio da je ukupan broj glasačkih listića za prebrojavanje 15.482, od čega je 12.960 uslovnih i 2.522 lica sa posebnim potrebama, prenosi RTK.

„Tokom današnjeg dana u Centru za prebrojavanje i rezultate biće prebrojani uslovni glasovi i glasovi lica sa posebnim potrebama. Ukupan broj glasačkih listića koji će se prebrojati je 15.482, od čega je broj koverti uslovnih glasova 12.960, dok još 2.522 pripada osobama sa posebnim potrebama koji su glasali preko mobilnih timova“, rekao je Elezi.

Dodao je da će CIK, ukoliko sve bude po planu, sutra objaviti konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora.

"Prebrojavanje ovih glasova otvara put CIK-u da objavi konačne rezultate izbora za gradonačelnike. Naravno, to je vezano za napredak rada ovde u Centru za prebrojavanje i rezultate, pa ako sve bude po planu, onda će CIK možda objaviti konačne rezultate prvog kruga lokalnih izbora za gradonačelnike u sredu, 27. oktobra“, rekao je Elezi na konferenciji za novinare.

Izvor: RTK/Kosovoonline