Bez upozorenja

Centar za vakcinaciju u hali "1. oktobar" u Prištini danas je zatvoren, bez upozorenja, a pojedini građani koji su zakazali vakcinaciju, bili su primorani su da se vrate kućama, prenosi Gazeta express.

Stanovnica Prištine Zihrije Gagica (67) rekla je da je niko nije obavjestio da danas neće biti vakcinacije. Dodala je da joj je trebalo puno vremena da donese odluku o vakcinaciji, jer nije bila dobrog zdravlja.

"Došla sam po prvu dozu, ali oni ne rade. Došao sam sa Vranjevca. Teško sam zbog zdravstvenih razloga donela odluku da primim vakcinu i došla danas, ali vrata su zatvorena. Ne zna šta da radim", rekla je Gagica.

Gagica je rekla da bi bilo mnogo bolje da tim za vakcinaciju radi i vikendom.

"Niko nas nije obavjestio da danas nema vakcinacije. Virus je u cijelom svijetu, sada moramo sve brže da vakcinišemo, a ne da zatvorimo centar", rekla je Gagica.

Drugi građanin, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je došao da primi drugu dozu vakcine, nekoliko dana nakon zakazanog datuma, jer je bio bolestan.

"Imao sam zakazanio prije nekoliko dana, ali nisam se osećao dobro i rečeno mi je da dođem kad mi bude bolje. Nisam video nijednu najavu da danas neće biti vakcinacije. Nije u redu tako, trebalo je objaviti", rekao je on.

Inače, Telegrafi je pokušao da kontaktira koordinatora za vakcinaciju u Centru "1. oktobar", ali on nije bio dostupan.

Na ulazu u Centar za vakcinaciju danas stoji jedan policajac, koji ni medijima ne dozvoljava da uđu da se slikaju, jer je, kako je rekao, dobio naređenja da iko sme da uđe.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express