Bivši premijer

Bivši premijer Avdullah Hoti poručio je članovima aktuelne vlade, ali i dijelu opozicije, da bi trebalo da se izvine zbog ranijih izjava o jezeru Gazivode i Vašingtonskom sporazumu, postavljajući pitanje da li studija izvodljivosti, koju su pripremile i objavile SAD, utiče na suverenitet Kosova.

Hoti je na Facebooku napisao da “vrijeme iznosi na videlo sve istine, kao i sve izborne i političke prevare”.

“Oni koji su sada u vladi moraju da se pobrinu za sprovođenje projekata koji proizilaze iz Vašingtonskog sporazuma: projekti željeznica i autoputeva, obnovljivi izvori energije, snabdjevanje gasom, kao i stvaranje mogućnosti finansiranja za privatna preduzeća sa Kosova na finansijskim tržištima SAD. U suprotnom neće ga imati dugo, kao što ga nisu imali ni prošle godine”, napisao je Hoti.

Prema njegovim riječima, administracija američkog predsjednika Bidena je potvrdila da će nastaviti da sprovodi ovaj sporazum, jer je, kako kaže, u skladu sa zajedničkim interesima SAD i Kosova.

“Ali Kosovo ne preduzima nikakve konkretne akcije. Ništa nije urađeno od formalnog zaključenja priznanja od strane Izraela početkom februara, koje je takođe bilo kritikovano i nije vjerovalo da će biti formalizovano uspostavljanjem diplomatskih odnosa”, zaključio je Hoti.

Izvor: Kosovo Online