Neko vas posmatra

Član Demokratskog saveza Kosova Shkëmb Manaj optužio je Pokret Samoopredjeljenje za nepotizam, rekavši da ta stranka u kosovskim institucijama pruža utočište članovima porodica i aktivistima, prenosi Koha.

"LDK sa zabrinutošću prati obim te pojave i zahtjeva da se trend zaustavi, smatramo da se imenovanja vrše radi zauzimanja javnih institucija i preduzeća, a još je gori način na koji se sve to opravdava. Nakon postojećih, slijede imenovanje aktivista Samoopredjeljenja na vodeća mjesta u pošti i Telekomu“, rekao je Manaj na konferenciji za medije.

Naglasio je da je uznemirujuće što visoki funkcioneri u Vladi protiv kojih su podignute optužnice pokušavaju da zastraše sudije i tužioce.

Govoreći o naredbi američkog predsjednika Joea Bidena o poštovanju međunarodnih sporazuma Manaj je rekao da je to izvršna naredba predsjednika, a ne stvar ocijene kosovskih institucija.

"LDK podržava tu odluku", rekao je Manaj.

Portparol LDK Sibel Halimi rekla je da je stav te partije da premijer Albin Kurti predstavi platformu prije odlaska u Brisel.

"S obzirom na to da je Kurtijeva vlada počela da mijenja stavove, kosovska javnost je u pat poziciji oko toga šta je platforma“, rekla je Halimi i ocijenila da premijer, povodom ratifikovanih sporazuma u dijalogu, pokušava da izbjegne odgovornost koju ima u "sadašnjosti i budućnosti".