Glasali ste za njegovo osnivanje

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz, oštro je kritikovala Demokratsku partiju Kosova na današnjoj plenarnoj sjednici Skupštine Kosova rekavši da korupcija nije izum vlade već PDK i podsjetila je tu partiju da su glasali za Specijalni sud, prenosi Reporteri.

"Obraćam se poslanicima PDK, korupcija nije naš izum. Naša vlada je izabrana sa mandatom za borbu protiv kriminala i korupcije u zemlji, vi ste odgovorni za korupciju, naša naracija je borba protiv nje“, rekla je Gërvalla-Schwarz.

Dodala je da Specijalni sud nije pao s neba i podsjetila da su poslanici PDK glasali za njega.

"Specijalni sud, nije formirala Srbija, već vi. Zašto se jednostavno niste borili, niste preduzeli ništa u vezi sa suđenjem posleratnih zločina, pokušali ste da izbegnete suđenje za zločine na Kosovu, a vi ste to omogućili i glasali za Specijalni sud. Specijalni sud nije pao s neba, ova koalicija ga nije stvorila. Vi ste odgovorni za ono što se dogodilo vašim liderima u Hagu, ne obmanjujte svoje glasače, znate da imate vremena, ali mi nemamo. Kao ministar spoljnih poslova, obavezala sam se da ću zastupati interese Republike Kosovo na što dostojanstveniji način u međunarodnoj areni, da ste znali bolje, učinili biste to“, rekla je Gërvalla-Schwarz.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri