Iznalaženje mogućnosti

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu sastao se sa ministrom zdravlja Arbenom Vitijom, a tema razgovora je bila iznalaženje mogućnosti za nabavku antikovid vakcina.

Haxhiu je u postu na Facebooku napisao da je cilj sastanka bio "pregled ponuda i kontakata sa akterima koji mogu pomoći u obezbeđivanju vakcine Pfizer, koje sam ponudio ministru putem e-pošte prije dva dana”.

“Ministru zdravlja Arbenu Vitii i predstavnicima ovog ministarstva zvanično sam ponudio komunikaciju i kontakte koje sam imao sa kompanijom koja nam nudi priliku da obezbjedimo od 500 hiljada do 3 miliona vakcina Pfizer. Ministar Vitia mi se zahvalio na spremnosti da im pomognem u ovom procesu, jer je spas što pre pronaći vakcine”, napisao je Haxhiu.

On je istakao da je sada na Ministarstvu zdravlja da sa ozbiljnošću, odgovornošću i posvećenošću radi na daljim postupcima za obezbeđenje antikovid vakcine.

„Bez obzira da li smo u poziciji ili opoziciji u ovoj situaciji, svi zajedno moramo raditi na dobrobiti zdravlja građana. Virus svakodnevno ubija građane Kosova bez obzira na političku stranku i sve stranke bez političkih razlika moraju raditi na pobjedi pandemije“, napisao je Haxhiu uz naglasak da ipak najveću odgovornost imaju politički subjekti koji čine novu vladu.

Izvor: Kosovo Online