22 godine od početka rata

Doskorašnja predsjednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani poručila je, povodom 22 godine od NATO bombardovanja SRJ, da je 24. mart 1999. godine označio veliku prekretnicu u sudbini Albanaca na Kosovu i da im je taj dan "vratio nadu u slobodu“.

Osmani je u postu na Facebooku napisala da su, na današnji dan prije 22 godine "NATO bombe bile usmjerene na ciljeve srpske vojske i policije, označavajući tako nadu u slobodu“.

"Kada je srpska vlada imala za cilj da istrebi Albance na Kosovu, SAD, Velika Britanija, države članice EU i NATO alijansa odlučile su da tako nešto spreče ukidanjem genocidnog režima u Srbiji. Danas i zauvijek, beskrajno smo zahvalni svim ženama i muškarcima NATO mirovnih snaga. Danas i zauvijek zahvalni smo svima koji su se svrstali na pravu stranu historije. Bez vašeg doprinosa sloboda za nas bila bi nemoguća“, napisala je Osmani.

Ona je dodala da je od tog dana Kosovo prošlo dugačak put, ali i da je ostalo još mnogo posla da se uradi.

"Naša zemlja, naše voljeno Kosovo, jača se uz podršku naših prijatelja. Mnogo posla treba da se uradi, ali odlučni smo u napornom radu i zaštiti svoje slobode po svaku cijenu“, zaključila je Osmani.

Izvor: Kosovo Online