Industrijska krađa glasova...

Član Centralne izborne komisije iz redova Samoopredjeljenja Sami Kurteshi rekao je da je na izborima 14. februara došlo do industrijske krađe glasova i da su u ovom izbornom procesu počinjena teška krivična djela, za koja bi oni koji su ih počinili trebalo da budu zatvoreni, prenosi Reporteri.

Na procjene da je izborni proces na Kosovu bio dobar, Kurteshi je odgovorio narodnom izrekom: "Samo kašika zna šta ima u loncu".

"Kažemo da postoje kršenja, postoji manipulacija, postoji industrijska krađa glasova, postoji korupcija, neznanje, neprofesionalizam. Upozoravali smo na ovo. Postoji tužilac koji nije u stanju da radi svoj posao, policajac koji nije u stanju da radi svoj posao. Šta se dogodilo na ovim izborima sa načinom njihovog organizovanja u sjevernom dijelu i sa pitanjem glasova iz inostranstva, stvar je suda", rekao je Kurteshi.

On je rekao i da su u CIK počinjena "ozbiljna krivična djela i ima mjesta za zatvor".

"U CIK su donete odluke koje su nezakonite. Od predsjedavajućeg i članova CIK-a do šefa sekretarijata CIK. Ono što se radi sa glasanjem naroda je zabranjeno i predstavlja krivično djelo", poručio je Kurteshi.

Prema njegovim riječima, sukobi sa predsednicom CIK Valdetom Dakom nisu lični, već da su članovi Samoopredjeljenja za promjene pristupa CIK.

"Daka se ne može složiti sa ovom promjenom, jer je do sada išla kako je išla. CIK se transformisao, ne samo svojom krivicom, u mašinu za glasanje. Podršku su imali PDK, LDK, takođe AAK i Nisma, ali to više ne važi. Nemam simpatije ni antipatije ni prema kome", rekao je Kurteshi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri