Riješite ovo pitanje

Studentski parlament Univerziteta u Prištini saopštio je da je crkva SPC koja se nalazi u okviru kampusa tog fakulteta za njih nepoželjan objekat, a istovremeno su pozvali nadležene da se ozbiljnije angažuju na rješavanju tog problema, prenosi Reporteri.

“Predmetni objekat je nepoželjan u UP kampusu, a ako se dodaju i druge činjenice, ovaj objekat služi i kao mjesto za skrivanje zavisnika od droge. Pozivamo institucije da se ozbiljno angažuju i riješe ovo pitanje, omogućavajući uspostavljanje pravne, moralne i historijske pravde”, kaže se u saopštenju albanskih akademaca.

Podsjetimo, ročište po tužbi Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve, u vezi vlasništva na četiri hektara zemljišta, koje je bilo zakazano za juče, odloženo je za 25. mart, jer za ročište nisu bili poslati sudski pozivi.

Univerzitet u Prištini tužio je Srpsku pravoslavnu crkvu za navodnu "uzurpaciju više od četiri hektara zemljišta za izgradnju Sabornog hrama Hrista Spasa, koji se", kako pišu kosovski mediji, nalazi na zemljištu koje pripada univerzitetu, a registrovano je na SPC.

U martu 2017. godine, Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu Osnovnog suda te je zemljište od preko četiri hektara unutar kampusa Univerziteta u Prištini pripalo Srpskoj pravoslavnoj crkvi, odnosno Sabornom hramu Hrista Spasa u Prištini.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri