NAPOKON

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj najavio je danas da će ta stranka glasati za Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, prenosi Koha.

Hoxhaj je na konferenciji za novinare istakao da će PDK inicirati sazivanje vanredne sjednice za glasanje o Nacrtu zakona o ekonomskom oporavku.

"Imali smo nedoumice oko načina upravljanja pandemijom. U tom pogledu imali smo kritike na račun vlade. Mi smo stranka koja nudi alternative i danas smo raspravljali o tome kako da pomognemo da pokažemo da nismo opozicija državi i građanima", naveo je Hoxhaj.

Prema njegovim riječima, kao stranka, od marta i aprila, PDK je imala ideje kako pristupiti posljedicama pandemije koronavirusa.

"Mjesecima tražimo da sjednemo i razgovaramo o ekonomskom oporavku. PDK će pokrenuti vanredno zasjedanje o Nacrtu zakona o ekonomskom oporavku. Šef poslaničke grupe PDK Bedri Hamza predstavio je u Odboru četiri prijedloga PDK za ekonomski oporavak", dodao je Hoxhaj.

Očekuje se da će sjednica Skupštine, na kojoj bi Nacrt zakona trebalo da bude usvojen, biti održana u petak.

Nacrt zakona izglasan je u prvom čitanju tek u sedmom pokušaju, 12. oktobra. Od tada se nije vratio poslanicima na glasanje drugog čitanja, jer Vlada Kosova nije imala dovoljan broj glasova.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore