Poreska uprava

Poreski obveznici koji su dobili obavještenje od Ministarstva finansija da su korisnici subvencija Vlade Kosova trebalo bi da ažuriraju svoj bankovni račun u EDI sistemu, piše Kosova press.

"Poreska uprava Kosova vas podsjeća da će poreski obveznici koji su dobili obavještenje od Ministarstva finansija da su korisnici subvencija, primati uplate narednih dana. Međutim, još uvijek neki od ovih poreskih obveznika nisu ažurirali svoje podatke u EDI sistemu, ili registracija bankovnog računa u EDI sistemu nije tačna. To može biti razlog da neki poreski obveznici, iako su dobili obavještenje od Ministarstva finansija, ne dobiju vladine subvencije", navodi se u obavještenju PUK.

Poreska uprava Kosova poruila je privrednim subjektima da bankovni račun ažuriraju što je prije moguće.

"Molimo vas da što prije ažurirate svoj bankovni račun. Čak i ako ste prethodno ažurirali podatke i još uvijek niste imali koristi od subvencija, molimo vas da još jednom pregledate svoje podatke, jer je Trezor utvrdio da bankovni račun ili nedostaje ili račun koji ste registrovali u EDI sistemu nije tačan i nije moguće nadoknaditi taj račun da bi se koristile subvencije Vlade", navodi se u obavještenju PUK.

Objašnjavaju da bankovni račun koji se registruje u EDI sistemu mora biti na ime preduzeća.

"Dakle, ako je vaš bankovni račun ažuriran i pravilno postavljen, Trezor Kosova će izvršiti uplatu na vaš račun, što je prije moguće", navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press