Bivši gradonačelnik Skenderaja

Bivši gradonačelnik Skenderaja Sami Lushtaku proglašen je krivim za pretnje advokatu Gazmendu Halilaju i izrečena mu je novčana kazna od 2.000 eura, prenosi Lajmi.

Tokom čitanja presude koju je izrekao sudija Alten Mureli, bivši gradonačelnik Skenderaja Sami Lushtaku, nije bio prisutan u sudnici.

Lushtaku se, na juče održanom ročištu, izjasnio krivim za krivično djelo zastrašivanje.

On je opravdao svoj postupak rekavši da su pisanja advokata Gazmenda Halilaja protiv njega vrlo ozbiljna.

Lushtaku je dodao da nije mogao a se obuzda nakon što je video Halilajeva pisanja na društvenim mrežama, pa je u trenutnoj reakciji pozvao Halilaja telefonom i tom prilikom mu izrekao pretnje.

Inače, u ovom slučaju optuženi su i Ibrahim Lushtaku i Xhelal Zeqiri. Obojica se terete za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, jer su, prema navodima tužilaštva, pokušali da ubiju oštećenog Halilaja. Lushtaku se takođe tereti za krivično djelo uništavanje i oštećenje imovine.

Ali, za ova djela, optuženi su se izjasnili da nisu krivi, pa će se sada postupak protiv njih nastaviti. Lushtaku i Zeqiri su takođe optuženi za ilegalno posjedovanje oružja i za ovo djelo obojica su se izjasnili krivim na početnom ročištu.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net