Zbog pogoršane epidemiološke situacije

Ministar zdravlja Armend Zemaj zatražio je od Policije Kosova i inspektorata da produže radno vrijeme na 12 sati, a od opštinskih odbora za vanredne situacije da hitno djeluju kako bi se sprečilo pogoršanje epidemiološke situacije.

U objavi na Facebook nalogu Zemaj je naveo da će biti pojačan intenzitet inspekcija i da će se izricati novčane kazne u skladu sa Zakonom o kontroli pandemije kovid-19.

Dodao je da će od danas na terenu biti 75 sanitarnih inspektora i da će Policija Kosova morati da produži radno vrijeme na 12 sati dnevno.

Zemaj je takođe upozorio ugostitelje u čijim se objektima održavaju vjenčanja i porodična okupljanja, a ne poštuju mjere za suzbijanje pandemije, nošenje maski, održavanje distance i ostale, da će biti zatvarani bez upozorenja.

“Sada kada se kriva zaraze povećava u Evropi i svijetu i kada se mjere zatvaranja i karantina vraćaju u zemlje sa visokim rizikom od zaraze, Kosovo ne smije ništa prepustiti slučaju. Ovo je veliki izazov za sve nas i zajedno ćemo uspjeti“, poručio je Zemaj.

Izvor: Kosovo Online