Ministar zdravlja Kosova

Ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da će Nacionalni Institut za javno zdravlje Kosova povećati kapacitete, kako bi ubuduće broj testiranih na kovid-19 bio veći na dnevnom nivou.

Zemaj je na Facebooku napisao da se danas sastao sa rukovodiocima zdravstvenih institucija, agencija i inspekcija, koje djeluju pod okriljem Ministarstva zdravlja sa kojima je razgovarao o poboljšanju kvaliteta zdravstevnih usluga.

"Upravo sam završio sastanak sa rukovodiocima iz Agencije za medicinske proizvode i opremu, Nacionalnog instituta za javno zdravstvo, Zdravstvene i Farmaceutske inspekcija, Fonda zdravstvenog osiguranja, Odjeljenja zdravstvenog zatvora, Zdravstvenog informacionog sistema, UKCK. Razgovarali smo o poboljšanju kvaliteta usluga i povećanju odgovornosti pružalaca zdravstvenih usluga", napisao je Zemaj.

Dodaje da je zatražio od nadležnih inspekcija da nastave sa nadgledanjem, savjetovanjem, preporukama i preduzimanjem zakonskih mjera prema svim zdravstvenim ustanovama, u skladu sa zakonom.

"Takođe smo razgovarali o funkcionisanju Instituta za javno zdravlje, gdje se radi nadljudski posao. NIJZK će povećati kapacitete za testiranje i proces testiranja biće decentralizovan u CRSHP u velikim gradovima", zaključio je Zemaj.

Inače, od početka epidemije na Kosovu, najveći broj testiranih u jednom danu iznosio je 584.

Izvor: Kosovo Online